ЦСКА победи Славия с 1:0 в осминафинален сблъсък за Sesame Купа на България,

...
ЦСКА победи Славия с 1:0 в осминафинален сблъсък за Sesame Купа на България,
Коментари Харесай

ЦСКА пребори Славия на 1/8 финал за Купата

ЦСКА победи Славия с  1:0   в осминафинален конфликт за Sesame Купа на България, игран на стадион „ Александър Шаламанов “. Попадението бе дело на Матиас Фаетон в 27-а минута, само че и двата тима имана доста положения, като „ белите “ на два пъти нацелиха гредата, а „ алените “ също бяха отказани в една обстановка от напречната греда. В дуела не отсъстваха и страстите, а Густаво Бусато получи травма в края на мача и бе наложително сменен.

С тази победа ЦСКА си обезпечи място на четвъртфиналната фаза на Купата на България.

В 14-а минута Санянг позволи доста сериозна неточност, която разреши на Мартин Сораков да остана очи в очи с вратаря на ЦСКА, а най-после и насочи удар, само че Бусато впечатли с реакция, като съумя да избави. Десетина минути по-късно гостите проведоха първата си по-добра офанзива в срещата, като Фаетон задържа топката по превъзходен метод към страничната линия, а по-късно откри Линдсет в наказтелното поле, който опита изстрел, който профуча доста покрай левия непряк дирек на Вуцов.

В 27-а минута Тобиас Хайнц преодоля ужасно съперников играч и достави превъзходен пас в наказателното поле, а Матиас Фаетон изпревари футболист на Славия, след което насочи топката във вратата, като не остави късмет на стража на „ белите “ да реагира – 1:0 за ЦСКА.



В 38-а минута Майкъл Естрада сподели самостоятелната си класа, като опита доста мощен шут от разстояние, само че топката се отби от напречната греда на Славия.



В ответната офанзива домакините си раздадоха бързи подавания, а Галин Иванов се обърна с топка в крайници и изпрати техничен удар, само че Бусато избави зрелищно с една ръка, избивайки в корнер.

Три минути преди края на постоянното време за първата част Денислав Александров също проби по превъзходен метод по фланга и опита удар в средата на вратата, само че Бусато още веднъж бе добре позициониран и съумя да избави. В първата минута на добавеното време за първото полувреме Славия извърши превъзходен корнер, а Ерол Дост стреля с глава, като този път вратарят на ЦСКА не помръдна и единствено изгледа с вяра по какъв начин топката профуча на сантиметри от левия му непряк дирек.

В 57-а минута Тони Тасев опита шанса си от директен свободен удар, само че топката прелетя покрай дясната греда на Бусато. Малко по-късно още веднъж футболистът на „ белите “ центрира от корнер, а Ерол Дост отигра с глава единствено с цел да види по какъв начин топката се отклонява от напречната греда на ЦСКА.

Двайсетина минути преди края на постоянното време появилият се като запаса Дюкенс Назон се пребори по страховит метод в противниковото наказателно поле и стреля по тревата, само че топката мина наоколо до страничния дирек на Славия.

В третата минута на добавеното време Кристиян Стоянов опита шанса си от разстояние, а мощният му удар срещна десния непряк дирек на Димитър Евтимов, който се бе появил като промяна на наложително сменения Бусато.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР